Blog

Újabb akkugyártó érkezik Magyarországra

Újabb akkugyártó érkezik Magyarországra

Magyarország történetének egyik legnagyobb beruházása lesz a Debrecenben épülő akkumulátorgyár.

A kínai érdekeltségű Contemporary Amperex Technology Co. Limited (röviden CATL) a világ legnagyobb akkumulátor gyártójaként van nyilvántartva. A kínai cégnek Euróbában ez már a 2. üzeme lesz.

Ennek a beruházásnak az értéke nem kevesebb, mint 3 ezer milliárd forintra rúg, ami valljuk be semmilyen tekintetben nem nevezhető átlagos projektnek. A több, mint 2 éves tárgyalássorozat eredményeképp az akkugyár egy több, mint 221 hektáros területen épül majd fel.

Magyar Levente a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára szerint Magyarországnak kizárólag erős beruházásokkal van lehetősége, hogy kimaradjon az egész Európát érintő gazdasági válságból.

Debrecen déli részén található Déli ipariparkban megvalósuló projekt akkumulátorcellákat és modulokat szállít majd számos nagy európia autógyártó cégnek. Ennek a nagyvolumenű beruházásnak a másik pozitív vonzata a munkaerő piac.
Várhatóan számos magyar és külföldi cég fog megbízást kapni az építés különböző fázisaiban. A környéken már most jelentős élénkülés tapasztalható a kiadó munkásszálások terén, ami szintén azt bizonyítja, hogy hamarosan kisebb-nagyobb munkaerő létszámmal fognak megjelenni a cégek, akik igényt fognak tartani a dolgozói munkásszállásokra.

Aktuális debreceni és környéki munkásszállás ajánlatainkkal kapcsolatban érdeklődjön telefonon vagy írásban!

Kapcsolódó cikkeink

Összehasonlítás

Adja meg a keresett szót vagy kifejezést