Blog

Hotelból munkásszállás

Hotelból munkásszállás

A COVID utáni időszakban számos, a túrizmusból élő hotel és panzió kényszerült meghozni a döntést: bezárnak. De ahogy eljön valaminek a vége, úgy érkezik meg egy másik kezdete.

A pandémiát követően számos egyéb dolog is átrendeződött a piacon, ilyen a munkaerő piac is. A munkalehetőségek beszűkülése miatt egyre több munkavállaló kényszerül a lakóhelyétől jóval messzebb munkát vállalni, ami azt eredményezi, hogy a egyre több embernek van szüksége egy 2. otthonra a dolgos hétköznapokra.

Az ilyen kényszerbezárások adták az ötletet számos hotel tulajdonosnak arra, hogy profilt váltson és a hagyományos értelemben vett turisták helyett a távolban élő munkavállakókra alapozza bevételének egy részét.
További pozitívuma a dolognak, hogy a magyar munkavállalók mellett egyre több külföldi is érkezik Magyarországra, akinek hosszabb-rövidebb időre szintén nagy szükségük van egy munkásszállóra.

Természetesen hotelek és panziók mellett a magánszféra is megjelent a munkásszállás piacon, ami szintén jó hír lehet a bérlőknek, hiszen így akár egy önálló családi házat is lehetséges bérelni, ami valljuk be már tényleg olyan érzést kelthet az emberben, minta saját otthonában lakna.

Kapcsolódó cikkeink

Összehasonlítás

Adja meg a keresett szót vagy kifejezést