Blog

Drágultak az albérletek

Drágultak az albérletek

Ahogy azt előre sejteni lehetetett tovább drágultak az albérleti díjak. Ennek egyik oka, hogy a kissé bizonytalan ingatlanpiaci helyzet miatt sokan inkább a lakáseladás elhalasztása mellett döntöttek.

Országos szinten az albérleti árak 1,8% -al, Budapest esetében átlagosan 1,4% – al emelkedtek. Az éves összesítés szerint is meglepő adatok születtek.

A vidék esetében 19,8%, a fővárosban pedig 21,5% -os többletet mutatnak a statisztikai adatok. ennek ellenére a 2020 év eleji rekord értékektől a reálértéket tekintve még így is elmaradnak a bérleti díjak.

Idén márciusban a budapesti albérlet piacon 210.000Ft volt az átlagos díj a korábbi 200.000Ft -al szemben.

Az emelkedő bérek szintén hozzájárultak az albérleti árak emelkedéséhez. Mivel 2023 januárjától a minimálbér és a garantált bérminimum is jelentősen megemelkedett ez magával húzta az átlagfizetések emelkedését is.

Szintén a lakbérek emelkedésének kedveznek a magas lakáshitelkamatok is, amik miatt azok közül, akik ingatlant terveznek vásárolni most még inkább kivárnak. Akiknek sürgős volt az eladás azok közül is sokan választják inkább a bérelhető ingatlant az új vásárlás helyett.

Kapcsolódó cikkeink

Összehasonlítás

Adja meg a keresett szót vagy kifejezést